5 Essential Elements For χειροπρακτικη θεραπειες

Ποια είναι τα συμπτώματα της στένωσης του σπονδυλικού σωλήνα;

Ενδυνάμωση των εν τω βάθει στηρικτικών μυών της οσφυϊκής μοίρας

Καρλ Γιουνγκ

Οι όγκοι της σπονδυλικής στήλης: Ανώμαλες αυξήσεις του μαλακού ιστού μπορεί να επηρεάσουν τον σπονδυλικό σωλήνα άμεσα προκαλώντας φλεγμονή ή αναπτύσσοντας ιστό μέσα στο νωτιαίο κανάλι.

Μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που καλείται να απαντήσει ένας φυσιοθεραπευτής είναι: «Πότε θα γίνω καλά»;

Η φυσικοθεραπεία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας για το αυχενικό σύνδρομο και ανακουφίζει πολύ από τον πόνο τον ασθενή. Η φυσικοθεραπεία μπορεί να ξεκινήσει αμέσως μόλις παρέλθει η οξεία φάση του έντονου πόνου.

Πριν ένα μήνα έσπασα το πόδι μου, όμως φοβάμαι να το πατήσω κανονικά. Τι μπορώ να κάνω;

Υπερτροφία συνδέσμων: Οι σύνδεσμοι που βοηθάνε στη στήριξη της σπονδυλικής στήλης μπορούν να γίνουν δύσκαμπτοι και πεπαχυσμένοι με την πάροδο του χρόνου.

Επίσης ευεργετική είναι η αερόβια γυμναστική σε στατικό ποδήλατο με στήριξη στην μέση ή ο κυλιόμενος διάδρομος.

Σε γενικές γραμμές: όχι. Η παράλυση έτσι όπως την φανταζόμαστε περιλαμβάνει τραυματισμό του νωτιαίου μυελού. Στην οσφυϊκή μοίρα της σπονδυλικής στήλης δεν υπάρχει πλέον νωτιαίος μυελός, παρά μόνο νευρικές ρίζες. Επομένως ούτε αν χειρουργηθείτε ούτε αν δεν χειρουργηθείτε κινδυνεύετε με παραπληγία. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να επηρεαστούν συγκεκριμένοι μύες, οι οποίοι με την πάροδο του click here χρόνο ίσως παρουσιάσουν αδυναμία.

Η θεραπεία για τη σπονδυλική στένωση εξαρτάται από τη θέση της στένωσης και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Οι περισσότερες περιπτώσεις σπονδυλικής στένωσης, αντιμετωπίζονται αρχικώς συντηρητικά.

Απαιτούνται, επίσης, κάποιες προεγχειρητικές εξετάσεις, οι οποίες είναι ανάλογες με την κατάσταση της υγείας σας καθώς και το είδος της αναισθησίας, στην οποία πρόκειται να υποβληθείτε.

Η καλή υγεία εξαρτάται από τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος. Τα διάφορα συστατικά στοιχεία του σώματος, όπως τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα, λειτουργούν συντονισμένα και ομαλά χάρη στα ερεθίσματα που δέχονται από το νευρικό σύστημα, που είναι ο γενικός συντονιστής του σώματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *